Джо Байдън събра много пари след критики към Доналд Тръмп.Предизборният щаб

...
Джо Байдън събра много пари след критики към Доналд Тръмп.Предизборният щаб
Коментари Харесай

Байдън събра 10 млн. долара за един ден след речта си за състоянието на Съюза

Джо Байдън събра доста пари след рецензии към Доналд Тръмп.

Предизборният щаб на президента на Съединени американски щати Джо Байдън заяви в неделя, че е набрал 10 млн. $ за 24 часа след пламенната му тирада за положението на Съюза, в която той упрекна Доналд Тръмп, че заплашва демокрацията и подкопава законопроект за справяне с проблемите с имиграцията, предава Ройтерс.

В 68-минутното си послание пред Конгреса в четвъртък Байдън също по този начин атакува съперника си Тръмп от Републиканската партия за изборите на 5 ноември, че е погребал истината за щурма против Капитолия на 6 януари 2021 година и че се кланя на съветския президент Владимир Путин, написа investor.bg.

Набраните средства са значими поради обстоятелството, че предизборният щаб на Байдън и съдружниците му от Демократическата партия набраха над 42 млн. $ за цялостен месец през януари.

32,2 млн. души са следили речта на Байдън за положението на Съюза, сочат данни на рейтинговата компания Nielsen от 14 телевизионни мрежи. Това е растеж с 18% по отношение на предходната година. В данните не са включени феновете, които са гледали в платформи за стрийминг, в обществени мрежи и други платформи.

Възползвайки се от преимуществото си в набраните средства, предизборният щаб на Байдън разгласи в събота рекламна акция за 30 млн. $, която ще бъде ориентирана към основни оспорвани щати през идните шест седмици.

Байдън и Тръмп остават с доста близки резултати в конкуренцията за Белия дом, сподели допитване на Ройтерс и Ipsos през февруари. Бившият президент имаше поддръжката на 37% от интервюираните, а Байдън беше подсилен от 34%.

Според друго допитване на Financial Times и Michigan Ross, оповестено в неделя, американците са все по-доволни от стопанската система, само че не са склонни да отдадат заслуга на Джо Байдън за подобряването ѝ.

Почти половината гласоподаватели в Съединени американски щати са декларирали, че в този момент живеят „ удобно “ или могат „ да посрещат разноски с малко спестявания “, демонстрира допитването. През март по този начин са дали отговор 48 на 100 от интервюираните по отношение на 43% през ноември 2023 година, когато FT за първи път е задала въпроса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР